
De grootste financiële blinde vlek bij organisaties
Waarom focus op cijfers soms belangrijker is dan meer klanten zoeken. Zonder realtime inzicht mis je maandelijks misschien wel duizenden euro’s.
Je eigen relaties echt beter leren kennen, dat is essentieel voor ieder bedrijf. Er is vaak veel ruimte voor verbetering en het leuke is: dat heeft direct effect op je cashflow. Hoe compleet zijn de gegevens die je van jouw relaties hebt? Staat relevante informatie geordend, is alles actueel en gemakkelijk terug te vinden? Ken je al je leveranciers en weet je wanneer je hun factuur moet voldoen?
Bedrijfsinformatiespecialist Graydon waarschuwde onlangs dat een groot deel van het bedrijfsleven zijn relaties onvoldoende kent. Het gevaar bestaat dat je dan als organisatie niet of slecht bent voorbereid op wijzigingen, zoals wetgeving die wordt aangepast. Een voorbeeld: binnenkort wordt de betaaltermijn van het grootbedrijf aan het MKB gehalveerd. Aangezien 99% van het Nederlandse bedrijfsleven tot het MKB behoort, heb je als groter bedrijf waarschijnlijk heel wat MKB’ers als leverancier. In plaats van de 43 dagen die een MKB-onderneming in 2021 op betaling wachtte, heb jij straks nog maar 30 dagen om aan je betalingsverplichting te voldoen. Hoe groot is de impact van deze wijziging op jouw financiën? Weet je eigenlijk welke van je leveranciers tot het MKB behoren? Kun je het regelen om hen allemaal eerder te betalen? Heb je je facturatieproces al onder de loep genomen?
Om wendbaar te zijn, moet je je bedrijfsprocessen kunnen aanpassen. Dat hoeft in principe geen krachtsinspanning te zijn, mits je je zaken goed op orde hebt. Als je precies weet met wie je zaken doet. Als je database compleet en up-to-date is. Als je je mensen op een andere manier kunt laten werken wanneer dat nodig is.
Kun je wel wat hulp gebruiken? Effytool maakt je bedrijfsprocessen simpel, soepel en snel. Wij vertellen je graag meer.
Gerard de Gier,
Algemeen directeur Effytool
Waarom focus op cijfers soms belangrijker is dan meer klanten zoeken. Zonder realtime inzicht mis je maandelijks misschien wel duizenden euro’s.
Het verhaal van oprichters Gerard en Rombout: Hoe het allemaal begon? We zagen hoe bedrijven vaak functioneren als losse eilandjes, terwijl ze juist één geheel zouden moeten vormen. Ons doel was om die eilandjes te verbinden, bruggen te bouwen en uiteindelijk één sterke basis neer te zetten.
Samenwerking tussen vestigingen gaat vaak stroef, zeker na een overname of bij samenwerking tussen provincies. Communicatie hapert, processen verschillen, en teams werken langs elkaar heen. Dit vertraagt en frustreert. In deze blog lees je hoe je dit doorbreekt en zorgt dat vestigingen écht samenwerken en samen resultaten behalen.
We gebruiken technologieën zoals cookies om jouw ervaring op onze website te optimaliseren. Met jouw toestemming kunnen we gegevens zoals surfgedrag en unieke ID’s verwerken, zodat we je nog beter van dienst kunnen zijn. Wil je geen toestemming geven of je toestemming later intrekken? Dan kan het zijn dat sommige functies niet helemaal naar wens werken.